Podiumplaats voor Leon Bovee bij debuut

Published on: 8 May 2014 13:17

Na de officiële IDM test op het circuit van de Lausitzring was het dan eindelijk zover: het debuut van Leon in de IDM Superstock 1000!

Tijdens de kwalificaties wist Leon zich naar een 7e tijd te kwalificeren. Het was geen gemakkelijke kwalificatie. Het was duidelijk te zien dat Leon moeite had om tot een snelle tijd te komen.

Leon: “Dat viel even tegen. Ik kreeg niet het goede gevoel met de BMW waardoor ik niet het vertrouwen had om de grens op te zoeken.”

Race 1

Leon kende een matige start en kwam als 8e uit de eerste ronde. Leon bleef een aantal rondes in een groepje hangen en kwam er niet langs. In de 6e ronde begon Leon aan zijn opmars en wist zich al snel door de groep naar voren te rijden en kwam op een 4e plek. Leon nam snel afstand van zijn achtervolgers. Helaas was het gat naar de nummer drie te groot geworden, waardoor het een mooie 4e plaats werd!

Leon: “Dat ging een stuk beter dan de kwalificatie. We hebben een stap in de goede richting gezet met de setting!”

Race 2

Als 7e kwam Leon uit de eerste ronde. Na een aantal rondes ontstond er een groepje dat streed voor de 3e plek. Na een aantal mooie inhaalacties wist Leon de 3e plek over te nemen. En toen ging het gas er echt op. Meteen wist Leon zijn snelste ronde te klokken en de achtervolgers hadden daar geen antwoord op. Leon reed in rap tempo weg van de groep. inmiddels was de nummer twee al te ver weg. Leon kwam in deze 17 rondes tellende race als 3e over de finish! Het eerste podium is een feit!

Leon: “Ik ben echt super blij met mijn eerste podium in de Superstock 1000. Zeker als ik kijk naar het verloop van de week waarin ik met veel afstelproblemen te maken heb gehad. Zo stond mijn motor 10 minuten voor de 2e race nog zonder voorvork! Ik wil mijn team en monteurs bedanken voor het harde werken! Ik kijk enorm uit naar Zolder voor race 3 en 4 van de IDM kalender.”

leon_bovee_collage

We Support