Terugblik TTL EVENT 2014

Published on: 8 May 2014 14:54

4 april was het zover, na een intensieve voorbereiding van maanden ging het eerste TTL Event van start op 4 april 014.

Met een eigen website (ttlevents.nl), een gerenoveerd en prachtig pand, een beursplein in het magazijn en op de werkvloer, een grote tent buiten voor de lezingen en presentaties en natuurlijk feest!


Het TTL team was en is klaar voor de toekomst! Die boodschap wilden we meegeven en daarin zijn we geslaagd. Naast het vieren van de verschillende jubilea, hebben we met name een informatieve dag beleefd. Tijdens de lezingen en bij de verschillende stands op het beursplein was er volop aandacht voor Additive Manufacturing. Dat deze nieuwe technologie de interesse heeft van vele ondernemers, bleek duidelijk uit de prima opkomst en aandacht, zowel uit de regio als landelijk en tot over de grens.

Tijdens de dag werd het topic: “Kan de Achterhoek zich ontwikkelen tot een 3D metal printing valley behandeld en de uitslag van een onderzoek dat hiernaar plaatsvond gepresenteerd?”.

Het ACT (Achterhoeks Centrum voor Technologie), TTL group, VDM kunststoftechniek en Tanja Abbas vormden samen een team om deze vraag te beantwoorden. De uitkomst was positief en zoals het de Achterhoeker betaamd, zijn woorden omgezet in daden. Zo werd aan het einde van de dag een 3D metal printer onthuld, die uiteindelijk geplaatst is bij het nieuwe ICER innovatiecentrum in Ulft. In samenwerking met verschillende opleidingscentra in de regio wordt er niet alleen gekeken naar het bedrijfsleven maar gelijk aandacht gegeven aan een opleidingstraject.

Het 3D printen in staal, dat valt onder de noemer additive manufacturing, is een bijzondere tak van sport. Er zijn qua productie grote verschillen in werkwijze ten opzichte  van het 3D printen in kunststof.

Dat werd tijdens de lezingen duidelijk. Er liggen grote kansen voor deze technologie. De ontwikkelingen gaan snel maar vereisen de nodige voorbereiding en aandacht.. Daarover werd uitgebreid gesproken tijdens de verschillende lezingen.

Daarnaast waren er meerdere gelegenheden om feest te vieren!

Natuurlijk werd het 30- jarig jubileum van alg directeur/ eigenaar mw Trudy te Loo Korts, oftewel, The Lady in Steel, uitgebreid belicht. Telmastainless bestaat al weer 12,5 jaar en het pand aan de Brede Steeg nr.  4 heeft een uitgebreide facelift ondergaan. Een bult ervaring, een pand dat klaar is voor de toekomst en een management dat openstaat voor innovaties. We shape the future in Steel!

 

TTLEVENT 2014

 

TTLEVENT 2014

TTLEVENT 2014

TTLEVENT 2014

TTLEVENT 2014

TTLEVENT 2014

TTLEVENT 2014

TTLEVENT 2014

TTLEVENT 2014

TTLEVENT 2014

TTLEVENT 2014

TTLEVENT 2014

TTLEVENT 2014

TTLEVENT 2014

TTLEVENT 2014

TTLEVENT 2014

TTLEVENT 2014

TTLEVENT 2014

TTLEVENT 2014

TTLEVENT 2014

Voor meer foto’s, bezoek Flickr.

We Support